katalogus

  • icon gplus
  • icon twitter
  • icon youtube
  • icon skype
  • Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Sony VPL-HW65ES a Sony új siker modellje 2015/16 évben Full HD felbontásban

A nagy népszerűségnek örvendő és sok sikert elkönyvelt Sony VPL-HW55 méltó utódja a Sony VL-HW65-ös modell, ami kisebb javításokat, fejlesztéseket tartalmaz.
A HW55-höz hasonlóan kiváló fényerővel és kontraszttal rendelkezik az új modell és szinte színhelyes kalibrált állapotban van a készülék a dobozból kivéve. Persze az adott vetítési környezethez lehet kalibrálni a projektort, ahol minimális kiigazítást alkalmazhatunk a készüléken, de szabad szemmel nem lesz látható a különbség. Kevés készülékről mondható el, hogy műszeres kalibrálás nélkül is ilyen jó állapotban találunk egy projektort.

Kalibrált állapotához mérten kivételes fényerővel rendelkezik a HW65. Valós, mért adat a 900 lumen fényerő, amit ECO módban teljesít a projektor. Ha már a fényerőről beszélünk, akkor említsük meg az átdolgozott dinamikus íriszvezérlést (Advanced Iris 3) amivel a fényerő és a dinamikus kontraszt is személyre szabható. Kevesen beszélnek erről a lehetőségről, pedig jó dolognak tartom ezt a lehetőséget beiktatni, hiszen kisebb vászonfelületekhez általában sok lehet a 900 lumenes fényerő. A HW65-ben is megtaláljuk a Full, Limited és Off beállítást, de mindegyik opcióhoz kapunk Brightness 0-100 (fényerő) manuális állítási lehetőséget is, ami a HW55-ben nem volt.

Full – teljesen kinyit az írisz, de a fényerő beállításával a bezárást növelhetjük.

Alap esetben 100 a fényerő, de ha ez alá megyünk a beállítással, akkor az írisz bezárását megnöveljük, így hatalmas dinamikus kontrasztot érhetünk el. Ezzel az a probléma, hogy tág határok között mozog az írisz, így erősen látható működése.

Limited – teljesen kinyit az írisz, de a zárása korlátozódik.

Ebben az esetben az írisz nyitási és zárási periódusát eltolhatjuk. Ez a gyakorlatban úgy néz ki, hogy a fényerőt 100-ról kevesebbre állítjuk, akkor a nyitási periódus korlátozódik, de viszont a zárási periódus lentebb esik, így kisebb fényerőt kapunk amellett, hogy az írisz az alsó tartományban jobban bezár. Mivel ebben az esetben az írisz mozgása sem tág határok között mozog a működése is alig vehető észre. Ezzel a beállítással személyre szabhatjuk a fényerőt, így a vásznunk méretéhez, erősítéséhez igazíthatjuk a fénymennyiséget.

Off – manuálisan állíthatjuk a fényerőt, autó írisz kikapcsolva.

A másik fontos dolog a Reality Creation 2 (Sony 4Kmodeljeiből ismerhetjük) ennek segítségével a legapróbb részletek is láthatóvá válnak, de úgy, hogy a részlet kiemelés mellett nem növeljük a képzajt. Az RC korábbi változata már megtalálható volt a HW55-ös modellben is, de itt a részlet kiemelésével a képzajosodás is megnőtt, sőt sokan a részlet kiemelést is durvának tartották. Nos, ebben nagyon fejlődött az RC, szinte semmilyen mértékben nem emeli a képzajokat és a részletek is nagyon finom állítási lehetőséggel emelhetőek ki.

Szintén új fejlesztés az új lámpa LMP-H210, aminek köszönhetően e fényerő 100 lumennel az élettartam 6000 órára növekedett.

 

A beépített 3D szemüvegvezérlést is kicserélték IR-ről RF-re, amit olcsóbban is beszerezhetünk az előd HW55 infrás szemüvegeihez képest az új szemüveg típusa: TDG-BT500A.

Találunk egy Input Lag Reduction opciót is a menüben, amivel a panelek gyorsaságát tudjuk növelni a játékosok nagy örömére, ennek bekapcsolásával a valós, mért input lag eredmény: 21.6 ms.

Az analóg bemenetek lekerültek a készülékről, helyette kapunk Trigger kimenetet a motoros vászon vezérléséhez, USB-t a Firmware frissítéshez, LAN-t a hálózatra kötéshez és a kalibrációhoz, RS232 a vezérléshez, IR bemenetet a külső vevő csatlakoztatásához.

A projektort keresd nálunk fekete vagy fehér színben!

Kapcsolat

 

Cím: 1113 Budapest,
         Bocskai út 54.

 

E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Telefon: +36 1 385 3653
Mobil:  +36 30 428 6090
             +36 30 336 8828
             +36 30 691 4440

magyarorszag

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.