Old Car Center veterán autómúzeum

2014. január 1-én nyitja meg kapuit Kiskőrösön az Old-Car Center veterán autómúzeum, melynek rendhagyó audio-vizuál technikáját cégünk tervezte és installálta. Számtalan olyan interaktív megoldás került a tulajdonosok által megálmodott letisztult környezetbe, amely méltán emeli a múzeum színvonalát.

A közel 600 m2 –es kiállítótér galériás, így rengeteg tér áll a kiállítandó autók, motorok rendelkezésére. Ám ebben a múzeumban nem csak a régi fényében pompázó, kész old-timereket lehet megtekinteni, hanem bepillantást nyerhetünk a restaurálás folyamatába is a múzeum mögötti műhelyekben.

Látható tehát, hogy nem egy szokványos beruházásról volt szó, így a térségben egyedülálló vállalkozáshoz egyedülálló tervezői szemléletet társítottunk. A kiállított autók egytől-egyig különlegesek, a mi innovatív AV megoldásaink pedig informálják, segítik és ámulatba ejtik a látogatókat.

Munkánk során a múzeum audió-vizuális rendszerét 3 csoportra osztottuk:
- épülethangosítás – hangtechnika
- vizuális és megjelenítő rendszerek
- információs és audio-guide rendszer

<-
 • 1
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 2
 • 3
 • 4
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
->
„A térségben egyedülálló vállalkozáshoz egyedülálló tervezői szemléletet társítottunk. A kiállított autók egytől-egyig különlegesek. A mi innovatív AV megoldásaink informálják, segítik és ámulatba ejtik a látogatókat”Hodován Róbert - ügyvezető

Mozi terem
Ugyancsak kifejezetten innovatív megoldásnak számít a múzeum mozija, melyben a veterán autókról szóló dokumentumfilmeket vetítenek. Már-már csalódottak lennénk, ha csak egy szokványos projektor – vászon páros fogadna bennünket, így természetesen a moziba is a lehető legmodernebb passzív 3D vetítést és 7.2 –es hangrendszert telepítettük.

Audio-guide rendszer
A kiállított autók pusztán megjelenésükkel is elegendőek néhány kellemes óra eltöltésére, ám milyen nagyszerű érzés, amikor múzeumtúránk során személyre szabottan hallgathatjuk a kiállított autókról szóló információkat. Mindezt az audio-guide rendszer segítségével tehetjük meg. A recepción kiválaszthatjuk, hogy milyen nyelven, és milyen tartalommal szeretnénk meghallgatni az információkat, és túránk során nem is kell mást tennünk, mint gondtalanul hallgatni az adott autóról szóló pontos és érdekes információkat.

Épülethangosítás
Az épület hangosítása 5 zónára osztott, minden zónában helyi zenei forrás választóval és hangerőszabályzóval. A hangtechnika központja egy 6 zónás digitális zónaprocesszor, melynek használatával az épülethangosítás a legmesszemenőbb részletekig paraméterezhető. Gondoltunk a nagyothalló társainkra is, így a teljes kiállítóteret indukciós hurokkal láttuk el.

Hangtölcsér
Az általunk elnevezett „hangtölcsér” alá állva a látogatók egy tetszőleges autó motorhangját hallhatják, miközben a tölcsér belső felületén egy kör alakú LED felületen az éppen aktuális motorhanghoz tartozó autó típusa olvasható. A legnagyobb kihívást az jelentette, hogy hogyan érjünk el erőteljes hangzást anélkül, hogy a teljes kiállítótér ettől legyen hangos? A megoldást az irányított hangszóró adja, mellyel elértük azt, hogy az autók motorhangjának 100 Hz feletti tartománya tökéletesen, tisztán és erőteljesen szóljon, de csak arra, aki alatta áll. De mi történik a motorhangok hangsúlyos, 100 Hz alatti tartományával, mely kifejezetten fontos ahhoz, hogy átérezhessük egy sportkocsiban ülő ember érzését? A megoldást azok a basszus-rezgetők adták, melyek használatával két legyet ütöttünk egy csapásra: nem csak azt értük el, hogy a mély hangok ne terjedjenek szét a teremben, de azt is, hogy a rezgőmotorokat rejtő dobogóra állva olyan érzése legyen a látogatónak, mintha valóban egy nagyteljesítményű sportkocsiban ülne.

 

Kioszk
A mozi előtti részen kapott helyet az a két érintőképernyős információs terminál, amelyek segítségével a látogatók a legapróbb részletekig megismerhetik egy-egy autócsoda történetét, műszaki adatait.

LCD videófal
A galérián, a recepcióval szemben lévő falon kapott helyet egy nagyméretű LCD videófal, mely 6 db professzionális 42” –es (106 cm) LCD megjelenítőből áll. A közel 3 m széles és több mint 1 m magas kép a kijelzők 700 cd/m2 –es fényerejével párosulva lenyűgöző látványt nyújt, legyen az akár statikus, akár mozgókép.

„Öreg autó, nem vén autó” hangzik a múzeum jelmondata, mi pedig kiegészítjük: „Öreg autó, nem vén autó, ha ultramodern audio-vizuális eszközök keltik őket életre”

Kapcsolat

 

Cím: 1113 Budapest,
         Bocskai út 54.

 

E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Telefon: +36 1 385 3653
Mobil:  +36 30 428 6090
             +36 30 336 8828
             +36 30 691 4440

magyarorszag

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.