A hibridről általában

Kollaboratív-hibrid tereknek nevezzük azokat a nagyobb tárgyaló, konferencia vagy oktatótermeket, amelyekben lehetőséget termetünk a helyszínen nem tartózkodó dolgozók, hallgatók bevonására, kitágítva ezzel a hagyományos megbeszélések lehetőségeit.
Bővebben

Huddle room

(4-6 főig)

A huddle room kiscsoportos és egyéni online megbeszélések helyszíne, a legsűrűbben igénybe vett terem típus. Jellemzően 4-6 fős megbeszélésekre alkalmas kompakt hibrid tárgyalóterem, amely az esetek többségében online megbeszélések helyszíne. Ezeket a tereket elegendő néhány audio-vizuáltechnikai eszközzel ellátni, de ebben az esetben is fontos a professzionális minőségű termékek használata.
Bővebben

Meeting room

(6-12 fő)

A tárgyalóterem az online megbeszélések helyszíne, kisebb céges konferenciák és csoportos megbeszélésekre alkalmas irodatér. Fontos szempont, hogy a terem bármely pontjáról ugyanazt a kiváló minőségű hangot és képet biztosítsa a meeting túloldalán levőknek, mintha ők is a teremben ülnének. Ehhez olyan eszközöket szükséges alkalmazni, amelyek támogatják a full-duplex kommunikációt, és AEC funkcióval is rendelkeznek. Jellemzően 6-12 fős megbeszélésekre alkalmas kompakt hibrid tárgyalóterem.
Bővebben

Large Meeting Room

(12-20 fő)

A nagy méretű, vagy vezetői (board) tárgyalók vezetőségi megbeszélésekhez, fontos döntések meghozatalához alkalmas tárgyaló terek. A többi tárgyalóterem típushoz képest a kihasználtságuk ritkább, ugyanakkor a hibátlan működés, folyamatos rendelkezésre állás alapvető követelmény, ezért a hardveresen-szoftveresen kiforrott rendszerkomponensek kiválasztása kulcsfontosságú. Fontos szempont, hogy a terem bármely pontjáról ugyanazt a kiváló minőségű hangot és képet biztosítsa a meeting túloldalán levőknek, mint ha ők is a teremben ülnének. Jellemzően 12-20 fős megbeszélésekre alkalmas hibrid tárgyalóterem.
Bővebben

Konferenciatermek

(20+ fő)

A konferenciaterem az online / offline megbeszélések, oktatások helyszíne. Nagylétszámú befogadótér és mobil bútorok jellemzik. Fontos szempont, hogy a terem bármely pontjáról ugyanazt a kiváló minőségű hangot és képet biztosítsa a meeting túloldalán levőknek, mint ha ők is a teremben ülnének. Jellemzően 20+ fős előadásokra, vagy megbeszélésekre alkalmas hibrid konferenciaterem.
Bővebben

Szekcionálható termek

(6-12 vagy 20+ fő)

A szekcionálható konferencia vagy tárgyalótermek az online/offline megbeszélések, oktatások helyszínei. Egyszerre alkalmasak kislétszámú 6-12 fő és nagylétszámú 20+ fő befogadására. Általában kettő, illetve három terem egybenyitásával érhetünk el nagyobb közönséget kiszolgáló tereket. AV technikai oldalról mind a szeparált üzemmódban, mind az egybenyitott üzemmódban biztosítani kell az audio, video és videokonferencia rendszerek önálló és együttes működését. Fontos szempont, hogy a terem bármely pontjáról ugyan azt a minőségi hangot és képet biztosítsa a meeting túloldalán levőknek/rögzítés során, mint ha ők is a teremben ülnének.
Bővebben

Oktatótermek

(20+ fő)

Az oktatótermek külsős vagy belsős rendezvények, oktatások helyszínei. Általában nagylétszámú 20+ fő befogadására alkalmas terek. A XXI. században az oktatótermek kizárólag hibrid teremként képzelhetők el, tehát egyszerre történik offline előadás a szűk hallgatóság részére, és történik egyirányú vagy kétirányú közvetítés a világ bármely pontjára. A távoli résztvevők miatt fontos szempont, hogy a beépített rendszer a terem bármely pontjáról ugyan azt a minőségi hangot és képet biztosítsa a távoli félnek/rögzítés során, mint ha ők is a teremben ülnének.
Bővebben

Közösségi termek

(20+ fő)

A közösségi terek általában nagyvállalatok irodatereiben megtalálható különböző céges rendezvények, csapat megbeszélések, évértékelő beszédek helyszínei. Általában nagylétszámú 20+ fő befogadására alkalmas terek. A XXI. században a közösségi terek is kizárólag hibrid teremként képzelhetők el, tehát egyszerre történik offline előadás a szűk hallgatóság részére, és történik egyirányú vagy kétirányú közvetítés a világ bármely pontjára. A távoli résztvevők miatt fontos szempont, hogy a beépített rendszer a terem bármely pontjáról ugyan azt a minőségi hangot és képet biztosítsa a meeting túloldalán levőknek/rögzítés során, mint ha ők is a teremben ülnének.
Bővebben