Konferenciatermek

(20+ fő)

A konferenciaterem az online / offline megbeszélések, oktatások helyszíne. Nagylétszámú befogadótér és mobil bútorok jellemzik. Fontos szempont, hogy a terem bármely pontjáról ugyanazt a kiváló minőségű hangot és képet biztosítsa a meeting túloldalán levőknek, mint ha ők is a teremben ülnének. Jellemzően 20+ fős előadásokra, vagy megbeszélésekre alkalmas hibrid konferenciaterem.

KONFERENCIATERMEK felszereltsége

Ezeket a nagyobb konferenciatermeket is MS Teams Rooms vagy Zoom Room képessé tudjuk tenni. A gördülékeny online konferenciák elősegítése érdekében az alábbi eszközökkel érdemes felszerelni:

Az teremfoglaltság kijelzőket a tárgyalóterem ajtajánál szokás elhelyezni a „ghost meeting” -eket elkerülendő, akár jelenlétérzékelő szenzorral.
Az akusztikus panelek feladata a terem oldalfalairól visszaverődő hangok csökkentése, javítva a videókonferencia hívások minőségét: „teres hang” megszűntetése.
Teremvezérlés funkciók akár redőny, világítás, AV technika kezelése egyetlen érintőképernyős felületről, terem automatizációk. Több prezentációs csatlakozási lehetőség az asztalon, automatikus vagy érintőképernyőről vezérelhető bemenet választással.
A nagyobb terek esetén már nem elegendő a kamera beépített mikrofonja, hanem professzionális, irány nyalábolt mikrofon panelek beépítése szükséges a minőségi beszédhang átvitelhez. Ezek a panelek építhetők álmennyezetbe, tehetők oldalfalra, illetve elhelyezhetők az asztalon is. A terem adottságok döntik el, melyik a legcélszerűbb választás. Igény szerint hagyományos vezeték nélküli csiptetős vagy kézi mikrofonnal kiegészíthető a beszédátviteli rendszer.
A kíváló beszédérthetőséghez szükséges a megfelelő hangnyomású, frekvencia átvitelű, teljesítményű hangsugárzók kiválasztása. Terem adottságoktól függően az oszlop vagy soundbar hangsugárzók ideálisak lehetnek. Igényként jelentkezhet a "bulis" hangzás és teljesítmény is egy-egy céges party megtartásakor.
Az ideális hangtér lefedettség legtöbbször álmennyezeti hangszórókkal oldható meg gazdaságosan, 100V-os rendszerű vagy ohmikus álmennyezetbe süllyesztett hangszórókkal. Az egyenletes hangerő-frekvencia lesugárzáson kívül előnye, hogy a terem zónázható, így például előadói prezentációkor kézi mikrofonozás esetén a mikrofon gerjedés csökkenthető.
Hagyományos fehértábla digitalizálás, videókép megoszthatóság egy Microsoft Teams / Zoom meeting híváskor, így a távoli fél láthatja a whiteboard táblára rajzolt információkat.
A konferenciatermekben a nagyméretű, távolról is jól látható kép alapfunkció. A nagy méretű kép esetén a legjobb ár/érték aránnyal a lézeres fényforrású projektorok rendelkeznek. A projektorok időszakos karbantartást igényelnek. Erős külső beeső fény, vagy hosszútávú beruházás esetén nagy méretű direkt LED falak telepítése is javasolható, kedvező TCO-val. A terem adottságoktól függően, erős külső fény esetén a projektorok kontrasztja jelentősen romlik, ellenben a direkt fénykibocsátású LCD vagy direkt LED megjelenítőkkel.
Rendszeres kihasználtságú konferenciatermeknél költséghatékony megoldás lehet információs célú kijelzők elhelyezése a konferenciaterem előterében, illetve az épület többi részében is. Ezen megjelenítőkön központi tartalom menedzsmenttel kitehető a konferencia plakátja, napi programja, reklámok is ütemezetten akár az egész hétre előre.
Az összetettebb termeknél szükséges lehet a központi AV technikai eszközök elhelyezéséhez egy különálló, általában másik teremben, vagy akár álmennyezet felett elhelyezett AV célú rack szekrényre. Az AV rack-ben elhelyezére kerülhetnek audio és videó processzorok, erősítők, mátrixok, vezérlő központok, jelátviteli elektronikai egységek, streaming eszközök egyaránt.
Mozgatható pulpitus, oldható kábelezéssel vagy teljesen kábelmentes eszközökkel. Konferenciatermek esetén érdemes a fő megjelenítő felület mindkét oldalán kialakítani a kábeles csatlakozás lehetőségét. Konferenciatermi környezetben csak kisebb létszám esetén javasoljuk a vezeték nélküli prezentációs megoldásokat. A pulpitusok személyre szabhatók céges logóval, választható színekkel, beépített világítással, stb.
Nagylátószögű és magas zoom tartománnyal ellátott vezérelhető PTZ kamerák, előadókövető funkcióval.