Szekcionálható termek

(6-12 vagy 20+ fő)

A szekcionálható konferencia vagy tárgyalótermek az online/offline megbeszélések, oktatások helyszínei. Egyszerre alkalmasak kislétszámú 6-12 fő és nagylétszámú 20+ fő befogadására. Általában kettő, illetve három terem egybenyitásával érhetünk el nagyobb közönséget kiszolgáló tereket. AV technikai oldalról mind a szeparált üzemmódban, mind az egybenyitott üzemmódban biztosítani kell az audio, video és videokonferencia rendszerek önálló és együttes működését. Fontos szempont, hogy a terem bármely pontjáról ugyan azt a minőségi hangot és képet biztosítsa a meeting túloldalán levőknek/rögzítés során, mint ha ők is a teremben ülnének.

SZEKCIONÁLHATÓ TERMEK Felszereltsége

Ezeket a tárgyalótermeket is MS Teams Rooms vagy Zoom Room képessé tudjuk tenni. A gördülékeny online konferenciák elősegítése érdekében az alábbi eszközökkel érdemes felszerelni:

Konferenciatermek mail icon Szekcionálható termek mail icon Oktatótermek
USB-C kábeles és wireless jelátviteli megoldások BYOD (Bring Your Own Device) üzemmód esetén. Az USB-C kábeles megoldás esetén lehetőség van az audio, video, videokonferencia USB perifériák jelátvitelére, és párhuzamosan a notebook töltésre is (60W).
Az teremfoglaltság kijelzőket a tárgyalóterem ajtajánál szokás elhelyezni a „ghost meeting” -eket elkerülendő, akár jelenlétérzékelő szenzorral.
Az akusztikus panelek feladata a terem oldalfalairól visszaverődő hangok csökkentése, javítva a videókonferencia hívások minőségét: „teres hang” megszűntetése.
A legfontosabb eszköz a meeting roomokban az optimális méretű, kellő fényerővel, intelligens funkciókkal rendelkező tárgyalótermi kijelzők kiválasztása. Normál tárgyalótermi monitorok helyett választhatók interaktív, whiteboard és annotációs funkciókkal rendelkező "okos" megjelenítők is.
Teremvezérlés funkciók akár redőny, világítás, AV technika kezelése egyetlen érintőképernyős felületről, terem automatizációk. Több prezentációs csatlakozási lehetőség az asztalon, automatikus vagy érintőképernyőről vezérelhető bemenet választással.
A nagyobb terek esetén már nem elegendő a kamera beépített mikrofonja, hanem professzionális, irány nyalábolt mikrofon panelek beépítése szükséges a minőségi beszédhang átvitelhez. Ezek a panelek építhetők álmennyezetbe, tehetők oldalfalra, illetve elhelyezhetők az asztalon is. A terem adottságok döntik el, melyik a legcélszerűbb választás. Igény szerint hagyományos vezeték nélküli csiptetős vagy kézi mikrofonnal kiegészíthető a beszédátviteli rendszer.
Az ideális hangtér lefedettség legtöbbször álmennyezeti hangszórókkal oldható meg gazdaságosan, 100V-os rendszerű vagy ohmikus álmennyezetbe süllyesztett hangszórókkal. Az egyenletes hangerő-frekvencia lesugárzáson kívül előnye, hogy a terem zónázható, így például előadói prezentációkor kézi mikrofonozás esetén a mikrofon gerjedés csökkenthető.
A konferenciatermekben a nagyméretű, távolról is jól látható kép alapfunkció. A nagy méretű kép esetén a legjobb ár/érték aránnyal a lézeres fényforrású projektorok rendelkeznek. A projektorok időszakos karbantartást igényelnek. Erős külső beeső fény, vagy hosszútávú beruházás esetén nagy méretű direkt LED falak telepítése is javasolható, kedvező TCO-val. A terem adottságoktól függően, erős külső fény esetén a projektorok kontrasztja jelentősen romlik, ellenben a direkt fénykibocsátású LCD vagy direkt LED megjelenítőkkel.
Rendszeres kihasználtságú konferenciatermeknél költséghatékony megoldás lehet információs célú kijelzők elhelyezése a konferenciaterem előterében, illetve az épület többi részében is. Ezen megjelenítőkön központi tartalom menedzsmenttel kitehető a konferencia plakátja, napi programja, reklámok is ütemezetten akár az egész hétre előre.
Az összetettebb termeknél szükséges lehet a központi AV technikai eszközök elhelyezéséhez egy különálló, általában másik teremben, vagy akár álmennyezet felett elhelyezett AV célú rack szekrényre. Az AV rack-ben elhelyezére kerülhetnek audio és videó processzorok, erősítők, mátrixok, vezérlő központok, jelátviteli elektronikai egységek, streaming eszközök egyaránt.
Mozgatható pulpitus, oldható kábelezéssel vagy teljesen kábelmentes eszközökkel. Konferenciatermek esetén érdemes a fő megjelenítő felület mindkét oldalán kialakítani a kábeles csatlakozás lehetőségét. Konferenciatermi környezetben csak kisebb létszám esetén javasoljuk a vezeték nélküli prezentációs megoldásokat. A pulpitusok személyre szabhatók céges logóval, választható színekkel, beépített világítással, stb.
Nagylátószögű és magas zoom tartománnyal ellátott vezérelhető PTZ kamerák, előadókövető funkcióval.
Szeparált és egybenyitott terem elrendezés esetén egyaránt csatlakozások padlódobozon keresztül. Oldható audio, video, USB, vezérlés, 230V és IT csatlakozásokkal. Pulpitus csatlakoztatása mindkét oldalon lehetséges, teljes értékű audio-video és vezérlés jelátviteli csatlakozásokkal
Beépített mobil fal érzékelő szenzorok segítségével a teremvezérlő érintőképernyős grafikus felületek és a mögöttes vezérlő logikai kapcsolások teljesen automatizálhatók, így adva a felhasználók kezébe egyszerűen kezelhető, üzemeltethető megoldást.
Vezeték nélküli kézi, zsebadós csíptethető vagy fejmikrofon és pulpitus mikrofonok. A vevő egysége a mennyezetre rögzítve, a biztonságos és stabil vezeték nélküli jelátvitelért.