Large Meeting Room

(12-20 fő)

A nagy méretű, vagy vezetői (board) tárgyalók vezetőségi megbeszélésekhez, fontos döntések meghozatalához alkalmas tárgyaló terek. A többi tárgyalóterem típushoz képest a kihasználtságuk ritkább, ugyanakkor a hibátlan működés, folyamatos rendelkezésre állás alapvető követelmény, ezért a hardveresen-szoftveresen kiforrott rendszerkomponensek kiválasztása kulcsfontosságú. Fontos szempont, hogy a terem bármely pontjáról ugyanazt a kiváló minőségű hangot és képet biztosítsa a meeting túloldalán levőknek, mint ha ők is a teremben ülnének. Jellemzően 12-20 fős megbeszélésekre alkalmas hibrid tárgyalóterem.

LARGE MEETING ROOM felszereltsége

Ezeket a tárgyalótermeket is Teams Rooms vagy Zoom room képessé tudjuk tenni. A gördülékeny online konferenciák elősegítése érdekében az alábbi eszközökkel érdemes felszerelni:

USB-C kábeles és wireless jelátviteli megoldások BYOD (Bring Your Own Device) üzemmód esetén. Az USB-C kábeles megoldás esetén lehetőség van az audio, video, videokonferencia USB perifériák jelátvitelére, és párhuzamosan a notebook töltésre is (60W).
Az teremfoglaltság kijelzőket a tárgyalóterem ajtajánál szokás elhelyezni a „ghost meeting” -eket elkerülendő, akár jelenlétérzékelő szenzorral.
Az akusztikus panelek feladata a terem oldalfalairól visszaverődő hangok csökkentése, javítva a videókonferencia hívások minőségét: „teres hang” megszűntetése.
Teremvezérlés funkciók akár redőny, világítás, AV technika kezelése egyetlen érintőképernyős felületről, terem automatizációk. Több prezentációs csatlakozási lehetőség az asztalon, automatikus vagy érintőképernyőről vezérelhető bemenet választással.
A legfontosabb eszköz a meeting roomokban az optimális méretű, kellő fényerővel, intelligens funkciókkal rendelkező tárgyalótermi kijelzők kiválasztása. A nagyméretű tárgyalótermekbe Teams Rooms és Zoom Room rendszerek esetén javasolt a dupla kijelző, rendelkezésre álló fal mérettől függően.
A fő megjelenítővel megegyező tartalom megjelenítése asztalból motorosan kiemelkedő ismétlő kijelzőkön, amely így közelebb hozza a képet a megbeszlésen résztvevőkhöz. A funkcionalitás mellett reprezentatív jelleget is kölcsönöz a tárgyalónak.
Nagyátrgyalók esetén a motoros zoomal és vezérelhető mozgással rendelkező PTZ kamera irányítása történhet asztalba épített nyomógombokkal, vagy álmennyezeti mikrofon panel esetén automatikusan is.
A nagyobb terek esetén már nem elegendő a kamera beépített mikrofonja, hanem professzionális, irány nyalábolt mikrofon panelek beépítése szükséges a minőségi beszédhang átvitelhez. Ezek a panelek építhetők álmennyezetbe, tehetők oldalfalra, illetve elhelyezhetők az asztalon is. A terem adottságok döntik el, melyik a legcélszerűbb választás. Igény szerint hagyományos vezeték nélküli csiptetős vagy kézi mikrofonnal kiegészíthető a beszédátviteli rendszer.
A kíváló beszédérthetőséghez szükséges a megfelelő hangnyomású, frekvencia átvitelű, teljesítményű hangsugárzók kiválasztása. Terem adottságoktól függően az oszlop vagy soundbar hangsugárzók ideálisak lehetnek. Igényként jelentkezhet a "bulis" hangzás és teljesítmény is egy-egy céges party megtartásakor.
Az ideális hangtér lefedettség legtöbbször álmennyezeti hangszórókkal oldható meg gazdaságosan, 100V-os rendszerű vagy ohmikus álmennyezetbe süllyesztett hangszórókkal. Az egyenletes hangerő-frekvencia lesugárzáson kívül előnye, hogy a terem zónázható, így például előadói prezentációkor kézi mikrofonozás esetén a mikrofon gerjedés csökkenthető.
Hagyományos fehértábla digitalizálás, videókép megoszthatóság egy Microsoft Teams / Zoom meeting híváskor, így a távoli fél láthatja a whiteboard táblára rajzolt információkat.