Közösségi termek

(20+ fő)

A közösségi terek általában nagyvállalatok irodatereiben megtalálható különböző céges rendezvények, csapat megbeszélések, évértékelő beszédek helyszínei. Általában nagylétszámú 20+ fő befogadására alkalmas terek. A XXI. században a közösségi terek is kizárólag hibrid teremként képzelhetők el, tehát egyszerre történik offline előadás a szűk hallgatóság részére, és történik egyirányú vagy kétirányú közvetítés a világ bármely pontjára. A távoli résztvevők miatt fontos szempont, hogy a beépített rendszer a terem bármely pontjáról ugyan azt a minőségi hangot és képet biztosítsa a meeting túloldalán levőknek/rögzítés során, mint ha ők is a teremben ülnének.

KÖZÖSSÉGI TEREK Felszereltsége

A közösségi tereket is MS Teams Rooms vagy Zoom Room képessé tudjuk tenni. A gördülékeny online megbeszélések elősegítése érdekében az alábbi eszközökkel érdemes felszerelni:

Oktatótermek mail icon Közösségi termek mail icon Huddle room
USB-C kábeles és wireless jelátviteli megoldások BYOD (Bring Your Own Device) üzemmód esetén. Az USB-C kábeles megoldás esetén lehetőség van az audio, video, videokonferencia USB perifériák jelátvitelére, és párhuzamosan a notebook töltésre is (60W).
Az akusztikus panelek feladata a terem oldalfalairól visszaverődő hangok csökkentése, javítva a videókonferencia hívások minőségét: „teres hang” megszűntetése.
Teremvezérlés funkciók akár redőny, világítás, AV technika kezelése egyetlen érintőképernyős felületről, terem automatizációk. Több prezentációs csatlakozási lehetőség az asztalon, automatikus vagy érintőképernyőről vezérelhető bemenet választással.
A nagyobb terek esetén már nem elegendő a kamera beépített mikrofonja, hanem professzionális, irány nyalábolt mikrofon panelek beépítése szükséges a minőségi beszédhang átvitelhez. Ezek a panelek építhetők álmennyezetbe, tehetők oldalfalra, illetve elhelyezhetők az asztalon is. A terem adottságok döntik el, melyik a legcélszerűbb választás. Igény szerint hagyományos vezeték nélküli csiptetős vagy kézi mikrofonnal kiegészíthető a beszédátviteli rendszer.
Hagyományos fehértábla digitalizálás, videókép megoszthatóság egy Microsoft Teams / Zoom meeting híváskor, így a távoli fél láthatja a whiteboard táblára rajzolt információkat.
Nagylátószögű kamera a közönség, vagy hallgatóságot mutató kamera nézethez.
A modern közösségi terekben gyakran alkalmaznak "industrial" belsőépítészeti kialakítást, ahol alkalmazhatók a belógatott "pendant" hangsugárzók, különböző színekben kapható kivitelben.
Kisebb rendszerek esetén is szükséges elhelyezni az audiovizuális rendszer központi eszközeit, úgy mint audió erősítő, Teams Rooms központ, audio DSP processzor, jelátviteli elektronikák. A megoldás a bútorba épített kisméretű rack keret, vagy zárható rack szekrény. Fontos a megfelelő szellőzés biztosítása beépített ventillációval és a bútorba épített szellőzőráccsal.
Közösségi terekben gyakran előnyben részesítik a mobil, guritható állványos interaktív és videokonferencia hívásokra is alkamas "minden egyben" rendszereket. Ezek előnye, hogy a térben bárhova elhelyezhető, ahol rendelkezésre áll 230V-os csatlakozás. Minden más csatlakozás vezeték nélkül történhet (audio, video, USB videokonferencia perifériák egyaránt).