Szolgáltatások

Felmérés

Felmérési szolgáltatásunkat azon ügyfeleinknek ajánljuk, akiknek már rendelkezésükre áll az a tárgyaló / konferenciaterem, vagy az a tér, ahová az audio-vizuáltechnikai rendszer szükségessé vált. 

A megfelelő rendszer kialakításához elengedhetetlen ugyanis, hogy a termet hozzáértő, szakmailag felkészült csapat mérje fel, hiszen nem elég, ha csak a terem méreteit vesszük figyelembe, szem előtt kell tartanunk a teremben uralkodó akusztikai és fényviszonyokat, a bútorok, a tárgyalóasztal és a székek elrendezését, a tárgyalóterem tájolását és a legfontosabbat, a felhasználás módját. 

Más egy AV rendszer kialakítása abban az esetben, ha előadásokat szeretnénk tartani, és más ha online videokonferenciára használjuk. Az előbbi esetben főként egyirányú kommunikációra a másik esetben kétirányúra kell a termet felkészíteni. 

Felmérési szolgáltatásunk keretein belül kollégáink a helyszínen pontos képet alkotnak a tárgyalóterem adottságairól és olyan kulcspontokra világítanak rá, amelyeket az audio-vizuáltechnikai rendszer kialakítása szempontjából figyelembe kell venni.

Tovább olvasom

AV tanácsadás

Egy audio-vizuáltechnikai rendszerre vonatkozó igény felmerülésekor számtalan kérdés fogalmazódik meg:

 • Milyen hibrid tárgyalótermet építsünk ki?
 • Mekkora és milyen megjelenítőre van szükségünk?
 • Elég lesz a kijelzőbe épített hangsugárzó vagy teremhangosítás kialakítása is szükséges?
 • Hová kell elhelyezni a kamerát annak érdekében, hogy a teremben ülő kollégákról jól látható és előnyös képet tudjunk az online megbeszélés résztvevői felé közvetíteni?
 • Hogyan fogjuk vezérelni az összes teremben lévő technikát?
 • Microsoft Teams, Zoom, Webex, vagy egyéb más softcodec videókonferencia rendszerre optimalizáljuk a tárgyalótermet?
 • Elkerülhetőek a “ghost meetingek”, amikor a terem le van foglalva, de a résztvevők mégsem jelennek meg?
 • Hogyan fogjuk tudni könnyedén csatlakoztatni a céges laptopokat, tableteket vagy az okostelefonjainkat a tárgyalóteremi AV rendszerhez?
 • A piacon elérhető számtalan márka és típus közül melyek azok, amikre nekünk szükségünk van?
 • Vajon az audio-vizuáltechnikai cégtől tudok tárgyalóasztalt is rendelni, amibe már bele tudják építeni a technikai eszközöket?

Ezen kérdések megválaszolásában segítünk AV tanácsadási szolgáltatásunkkal.

Egy olyan iparágban, mint a rendkívül gyorsan fejlődő professzionális audio-vizuáltechnika, kulcsfontosságú, hogy rendszertelepítésnél a piacon elérhető és a költségvetésnek leginkább megfelelő modern technológiai eszközöket használjunk, hiszen beruházásod hosszú távú megtérülése nagyban függ ettől.

Tovább olvasom

AV rendszertervezés

Az építészet, a dizájn és a technológia kulcstényezőivé váltak a modern munka vagy szabadidős környezetnek. 

AV rendszertervezési szolgáltatásunkkal célunk, hogy olyan tereket alkossunk, amik támogatják az emberi kapcsolatokat, elősegítik egy adott szervezet napi és stratégiai döntéseinek meghozatalát és megkönnyítik a nagyszerű, innovatív ötletek megszületését.

Több mint 20 év tapasztalattal és 2000+ projekttel a hátunk mögött megfelelő tájékozottsággal rendelkezünk a professzionális audio-vizuáltechnikai rendszerek tervezése tekintetében. 

Napjaink megkerülhetetlen fogalma lett a “hibrid tér” megalkotása, amely leegyszerűsítve nem mást jelent, mint a teremben fizikálisan jelenlévők és az online térben tartózkodók közös platformra hozása, kommunikációjuk, információ és adatcseréjük elősegítése. 

E feladat kiszolgálása első hallásra könnyűnek tűnik, (hiszen gyakorlatilag szinte mindenki használt már valamilyen softcodec videókonferencia alkalmazást) azonban ha eltávolodunk a hagyományos, okostelefonokon is elérhető üzenetküldő és kommunikációs szoftverektől és tárgyalótermi környezetbe ültetjük e feladatot, akkor olyan kérdésekkel találjuk szemben magunkat, amelyre a válasz egy aprólékosan és részletesen kidolgozott AV rendszerterv.

 • Miért szükséges, hogy a rendszer támogassa a full-duplex kommunikációt?
 • Miért hasznos a hardveres AEC (Acoustic Echo Cancellation) funkció?
 • Hogyan tudjuk a visszhangos tárgyalótermet akusztikailag kezelni, és ez miért fontos a videokonferencia szempontjából?

Ezeken kívül számtalan olyan kérdés merül még fel egy tárgyalótermi audio-vizuáltechnikai rendszer megalkotásakor, amiket érdemes már a tervezési szakaszban tisztázni.

Cégünk küldetése, hogy olyan, a legújabb kommunikációs technikákkal felszerelt tereket alkosson, amikben a munkavégzés inspiráló, könnyed és rugalmas. Igény szerint ellátjuk a termeket professzionális videókonferencia rendszerrel, hozzászólói-, szavazó és tolmácsrendszerrel, hang-, megjelenítés- és vezérléstechnikával, video és audió archiválással, biometrikus vagy kártyás azonosítással.

Tevékenységünk nem merül ki a fix, standard megoldások integrációjában. Olyan gyártókkal vagyunk közvetlen kapcsolatban, akikkel egyedi igényekre tervezett termékeket tudunk megalkotni, hogy az még jobban illeszkedjen a cég arculatához, felhasználásához. 

Tovább olvasom

AV kivitelezés

Egy asztali kihangosítót magunk is képesek vagyunk beállítani, azonban amikor összetett audio-vizáltechnikai rendszerek telepítéséről van szó, akkor érdemes szakcég segítségét igénybe venni.

Kivitelezési szolgáltatásunkkal ebben tudunk ügyfeleinknek maximális segítséget nyújtani, hiszen szakmai pályafutásunk alatt 1000 -nél is több rendszert telepítettünk már olyan felhasználási területeken, mint például:

 • Futball stadionok
 • Hotelek
 • Tárgyalótermek és komplett irodaházak
 • Múzeumok
 • Oktatási intézmények
 • Templomok
 • Konferenciatermek
 • Uszodák
 • Éttermek, bárok
 • Kormányzati létesítmények

Jelentős szakértelemmel, kifogástalan eszközparkkal és szerszámkészlettel rendelkezünk annak érdekében, hogy ügyfeleinknek mindig a lehető legjobb megoldást nyújtsuk telepítési szolgáltatásunk során.

Projektoros kivetítés, videokonferencia, digital signage rendszerek, hibrid tárgyalótermek kialakítása, hatáshangosítási és épülethangosítási rendszerek, ledfalak és egyéb megjelenítők, nagyothalló indukciós hurokrendszerek, AV vezérléstechnika, hozzászólói rendszerek és teremfoglaltságjelző rendszerek. Ezek mind mind azok, amelyek installálásában kimagasló szakértelemmel rendelkezünk.

Tovább olvasom

AV projektvezetés

Előfordul, amikor a kivitelezésre nem, csak audio-vizuáltechnikai projektvezetésre van ügyfeleinknek szüksége. 

Ennek előnye az, hogy bár nem cégünk, hanem egy másik kivitelező csapat telepíti az AV rendszert, mérnök-projektvezető kollégáink független koordináló szakértőkként felügyelik a projektet az ügyfél közvetlen megbízásából annak érdekében, hogy tökéletesen és pontosan olyan rendszert és minőséget kapjon, amelyet a projekt elején megálmodott.

Több mint 1000 telepített audio-vizuáltechnikai rendszerrel a hátunk mögött, és felkészült, szakmailag kifogástalan projektvezető kollégáinkkal tudjuk biztosítani a megfelelő színvonalat, amelyet ügyfelünk az AV rendszerrel szemben elvár. 

Kontrolláljuk a beépítés és a telepítés minőségét, a rendszer összeállítását, a jelkábelezést, a megjelenítők képminőségét, a hangtechnikát, beszédátviteli indexet, direkt hangnyomást és teljes hangnyomást mérünk, és biztosítjuk a megfelelő szakértelmet végig a projekt során.

Tovább olvasom

Rendszerprogramozás

Szofisztikáltabb audio-vizuáltechnikai rendszerek esetén az “AV” rövidítés kiegészül egy “C” -cel, amely a “Control” -t (azaz vezérlést) hivatott jelölni. 

Ezen rendszerek esetén már nem elegendő és nem is célszerű a projektorhoz, a kijelzőhöz, vagy az egyéb AV eszközökhöz mellékelt távirányító használata, mert maga a terem többrétű, több funkciót is ellát, vagy magához a fő funkcióhoz (pl. videokonferencia) is annyi készülék összehangolt működésére van szükség, hogy vezérlőrendszert szükséges alkalmazni. 

Cégünk a piacvezető Crestron vezérlőrendszereit használja, több mint 10 éves rendszerprogramozói tapasztalattal és 500 -nál is több, összetettebb vezérléstechnikát is tartalmazó projekttel rendelkezünk, amelyek közt kisebb - nagyobb tárgyalótermek, konferenciatermek, komplett hotel AV rendszerek, sportkomplexumok és oktatástechnikai intézmények előadótermei is szerepelnek.

Gyakran kapunk felkérést már meglévő Crestron rendszerek újraprogramozására, újra konfigurálására vagy átalakítására, amelyre sokszor azért van szükség, mert ügyfelünk szeretné modernizálni a tárgyalótermét, vagy átköltözik a terem máshová, illetve teljesen új rendszert szeretnének alkotni, de a meglévő vezérlőprocesszort fel szeretnék használni. 

Ügyfeleinknek természetesen erre is van lehetőségük, Crestron vezérlőrendszerekkel kapcsolatban gyakorlatilag bármiben tudunk segíteni, attól függetlenül, hogy rendelkeznek -e a forráskóddal vagy sem, lehetőségük van AV rendszerprogramozási szolgáltatásunkkal élni.

Tovább olvasom

Karbantartás

Összetettebb rendszerek esetén ajánljuk karbantartási szolgáltatásunkat, amelyet általában kivitelezés után nyújtunk partnereinknek. 

A bonyolultabb és / vagy stratégiai jelentőségű helyeken lévő AV rendszerek azért igényelnek rendszeres, akár megelőző vagy más néven preventív karbantartást, mert az erre fordított összeg jelentősen alacsonyabb, mint a meghibásodás okozta bevétel vagy szolgáltatás kiesés. Ezen felül néhány termék esetén garanciavesztéssel is jár, ha nincs rendszeresen karbantartva az adott eszköz, gondoljunk csak a projektorok szűrőinek tisztítására, vagy az erősítők porosodására.

Ügyfeleinknek rendszerösszetételtől függően lehetőségük van havi, negyedéves, féléves vagy évi egyszeri alkalommal karbantartásunkat igénybe venni, amely szolgáltatásunk magában foglalja az előre meghatározott rendelkezésre állást és hibaelhárítást, telefonos és e-mailes ügyfélszolgálat nyújtását, az alkalmankénti komplett rendszerellenőrzést, a szoftver és firmware frissítéseket, a rendszerelemek tisztítását, a csatlakozások, jelfolyamok és összeköttetések ellenőrzését, szükség esetén csatlakozók és kábelek cseréjét.

Tovább olvasom

SLA

SLA (Service Level Agreement) azaz szolgáltatási szintű megállapodás, amely meghatározza, hogy adott szolgáltatónak a kiszolgálásban milyen szintű szolgáltatást kell nyújtania. Az SLA -k jellemzően a minőségre, a felelősségre és az elérhetőségre terjednek ki.

SLA szolgáltatásunk keretein belül ügyfeleink valóban a legfontosabbal, a saját ügymenetükkel, üzletükkel vagy előadásukkal foglalkozhatnak, mert az audio-vizuáltechnikai rendszerek üzemeltetésének gondját és felelősségét levesszük vállukról. 

Annak érdekében, hogy minden ügyfelünk megtalálja a hozzá illő szolgáltatási szintet, különböző csomagokat dolgoztunk ki, amelyekben a rendelkezésre állás és az üzemeltetés mélysége eltérő, így mindenki megtalálhatja a hozzá illő szolgáltatást.

Hiba esetén azonnal reagálunk, és saját vagy megbízónk csereeszközével elhárítjuk a problémát, sőt összetettebb és nagyobb AV rendszerek esetén állandó technikus kollégát delegálunk ügyfeleinkhez, aki a mindennapok során nyújt segítséget az audio-vizuáltechnikai rendszerek üzemeltetésében.

Tovább olvasom