A Digital Signage rendszerek

A Digital Signage rendszerek

Korszakalkotó újítás a hirdetéskezelés és információközlés tekintetében. Arra tervezték őket, hogy minél jobban felkeltsék a fogyasztók és felhasználók figyelmét...

share icon
Megosztás
2021. 02. 15.

Régebben, amikor  a technológia fejlődése lehetőséget adott arra, hogy bizonyos formátumú képet vagy videót le tudjon játszani egy televízió is, akkor egy pendrive tartalmát tudtuk megjeleníteni egy adott képernyőn, viszont amikor eltávolítottuk az adathordozót megszűnt a tartalom. A későbbiek folyamán, egy külső média lejátszó egység segítségével folyamatos összeköttetésbe tudtuk helyezni a tartalmat a kijelzővel. Pár  év múlva ezeket felváltotta az integrált háttértár, vagy az SD kártya olvasó.
A tartalmakat kiválasztásuk után folyamatosan le tudtuk játszani a kijelzőn, ami azt jelenti, hogy egy 8 perces kisfilm végével nem szűnt meg a jel, hanem vagy egy másik film kezdődött, vagy ugyanazt le tudtuk játszani újra és újra. 

Hamarosan az  újabb hálózati technológiai fejlődés a digital signage rendszereknek lehetőséget adott az úgy nevezett internetes kártyaolvasóra, mely lehetőséget ad az FTP protokoll segítségével történő távoli tartalom feltöltésére is. A sávszélesség megnövekedése és a CAT kábelek fejlődése lehetővé teszi nagyobb tartalmak megosztását pár másodpercen belül akár több kilométeres távolságra. Ha a digital signage lejátszókat egy hálózatra kötjük azzal a számítógéppel, amiről szeretnénk továbbítani a tartalmat, akkor IP cím alapján könnyedén megtehetjük.


Köszönhetően az LG-nek , mára már nincs feltétlenül  szükség külső digital signage lejátszóra, hiszen a kijelzőbe van építve  a megoldás - magukon az eszközökön pedig  nem található gomb sem. Ezért ha letiltjuk a távirányítóval történő kapcsolatot, akkor kizárólag egy előre meghatározott számítógépről/notebookról lehet beállításokat végezni, tartalmakat küldeni. A legújabb digital signage trend a transzparens LED  kijelző, melyen ha  éppen nem megy tartalom akkor egy átlátszó „üveg” felületet látunk. Ezt sokszor alkalmazzák egy bizonyos termék előtt, hogy a termékről szóló videót és magát az eladni kívánt terméket is láthassuk.

Felhasználásuk széles körű - luxus üzletektől kezdve, magánorvosi intézményeken keresztül  az irodaházakig mindenhol megjelenik. Az oktatási intézményekben, például az egyetemi hirdetőtáblákat  digitális kijelzőre cserélve az oktatók  és az ott dolgozók  könnyedén tudják ellátni információval a diákokat az egyetem bármely pontján. Az  órarendek, sport – vagy közösségi események , egészségmegőrzési felhívások és egyéb oktatási információk megosztása az iskola kávézójának vagy büféjének kínálata  is könnyedén megjeleníthetővé válik. 

Könnyen kezelhető rendszerükön  keresztül bárki számára elsajátítható - egyszerű és intuitív menü áll rendelkezésre különböző elrendezési lehetőségekkel, meghatározott ütemezéssel beállítható információközléssel. Ezen felül biztonságos , hiszen tűzfal és jelszó védi a rendszert és az adatokat. 

A digital signage rendszerek lehetővé teszik, hogy minden nap felkészültek legyünk az aktualitásokkal kapcsolatban. Cégünk pedig segít, hogy minden intézmény a számára legtesthezállóbb és leghasznosabb eszközt használja.