Interaktív táblák az oktatásban Interaktív táblák az oktatásban Interaktív táblák az oktatásban Interaktív táblák az oktatásban

Interaktív táblák az oktatásban

share icon
Megosztás
2021. 12. 22.

Az elmúlt években az interaktív táblák keresett oktatási technológiává váltak, egyidejű hozzájárulást kínálnak a résztvevőknek, platformot  biztosítanak a személyes együttműködéshez – a vizuális jelzések, mint a testbeszéd, az arckifejezés, valamint a testmozgások mint interakciók is jól láthatóak. 

 

A multitouch rendszerek számos szerepet tölthetnek be egy oktatási intézményben, legyen az általános iskola, középiskola vagy egyetem, de számos más iparágban is használhatók beleértve a médiát, a kutatást és a corporate szektort is.Az interaktív tábla az adatok megosztásának egyik leguniverzálisabb és legáltalánosabb módja. A felhasználók jól reagálnak a strukturált és szervezett formátumra, ami az összetett vagy hatalmas mennyiségű adatot még érthetőbbé és vonzóbbá teszi .A kutatások kimutatják, hogy az interaktív táblák megoldást nyújthatnak a konfliktusok közvetítésében, támogatják a döntéshozatalt, elősegítik a kommunikációt és a tanulást.

 

A nemzeti tantervi irányelvekkel párhuzamosan a tanárok több csoportos tevékenységet is beiktathatnak az órákon a szociális, érzelmi és kommunikációs készségek fejlesztése érdekében. A csoportos tevékenységek célja, hogy a gyerekek közösen fedezzenek fel bizonyos területeket megbeszélés és eszmecsere révén, ezáltal megkönnyítve a megértést. Az ehhez hasonló együttműködés sikerének kulcsa tanulási szempontból az, hogy a gyerekek milyen mértékben vesznek részt az együttműködésben és  mennyire kommunikálnak egymással. A csoportos vita  megértéshez, új jelentésekhez és együttműködésen alapuló tanuláshoz vezethet. Nem csak a csoportmunka ad teret az értelmes tanulásnak, hanem lehetőséget ad a társas interakcióra is. Ezzel a módszerrel generált kommunikáció az „inter-szubjektív tudást” is elősegíti, ami mélyebb megértést és elmélkedést eredményez az adott témában.

 

Az érintőképernyős displayektől kezdve az asztalokig megkülönböztetünk több féle interaktív táblát, melyet az óvodáktól a kórházakon át egészen az irodai prezentáció megtartásáig számtalan módon használhatunk. Akadnak olyan interaktív táblák, melyek az asztallapos fekvés mellett felfelé dönthetőek, így a felhasználók egyszerűen nézhetnek videókat és használhatják az opcionálisan előre telepített és letölthető alkalmazásokat, így a készülék bemutató képernyőként is használhatóak - például múzeumokban. A fix lábakon álló vagy kerekekkel ellátott asztal könnyen mozgatható különösebb megterhelés nélkül, az esetlegesen állítható fékek pedig biztonságosan rögzíthetők. Edzett üvegképernyője gondoskodik arról, hogy az interaktív érintőképernyő ellenálljon a mindennapi intenzív használatnak. A beépített hangszórók, valamint a Bluetooth és a WiFi csatlakozás egyszerűvé teszik a zene és a videók streamelését, míg a beépített akkumulátor lehetővé teszi, hogy több órán keresztül töltve maradjon.

 

Az LG TR3BF-B sorozat 4K UHD érintőképernyői jól használhatóak az irodai és oktatási környezetben egyaránt - támogatják a multitouch és írási funkciókat, mely pontos rajzot és hiteles minőséget biztosít. Air Class és webböngészők támogatják a többirányú kommunikációt és az interaktív tanulást -  akár 30 diák összekapcsolását is támogatja, valamint 2 féle tollat használhatsz. Ez a funkció élethű táblaírási élményt kínál, és sokkal könnyebbé teszi az együttműködést. Egyszerűen törölhető a képernyőre írt szöveg, kép a saját tenyereddel. Interaktív megbeszéléseket kínál az összes laptop vagy mobileszköz számára ugyanazon a hálózaton különféle eszközöket biztosítva, például szavazást, válaszadást és szövegek megosztását. 

 

Az interaktív táblák minden szegmensnek egyedi megoldást nyújtanak, legyen szó bármilyen felhasználásról. Ha szeretnél többet megtudni a vállalkozásodnak legmegfelelőbb interaktív tábláról keress minket és segítünk! Ha kiváncsi vagy milyen okos eszközöket tudnál használni tantermedben, próbáld ki a Tanterem Tervezőt.